Quasi a punt les platges de Cullera afectades pel temporal Glòria

Els treballs estaran llestos per a l’inici de l’estiu

La Delegada del govern al País Valencià, Glòria Calero, i el subdelegat Roberto González van estar a Cullera realitzant una visita de treball per veure els avanços en les tasques de recuperació de les platges de Cullera afectades pel temporal Glòria, que va devastar el litoral valencià el passat gener. Els responsables polítics, acompanyats per l’alcalde de Cullera, jordi Mayor, hi van anar a la platja del Dosser, una de les més afectades.

Malgrat les dificultats de reparar els danys d’un temporal excepcional al qual s’han sumat la inesperada pandèmia de la COVID-19 i la conseqüent paralització dels treballs de reparació, el fet de treballar coordinades les diferents administracions participants permetrà que els treballs estiguen a punt per a a l’inici de l’estiu, de manera que els turistes que hi arriben ja les puguen gaudir plenament.

L’alcalde va assegurar que les platges de Cullera i tots els seus serveis es troben a ús i gaudi dels banyistes pràcticament en la seua totalitat, amb contades excepcions com els treballs del Dosser on l’època de nidificació i reproducció del corriol que habita ací obliga a buscar altres fórmules per actuar.

Regeneració

A més a més, en estos moments s’està regenerant les dunes de la platja del Dosser, amb transvasament d’arena des de l’Escollera per a reforçar el cordó dunar. Abans de l’estiu es transvasaran 10.000 tones d’arena i altres 10.000 tones després del període estival.

Per altra banda, s’està procedint a l’adequació de l’accés a l’Estany amb 7.000 tones d’arena acumulada en la pròpia gola, que també se transvasarà a la platja de la zona del Cordobés per a la seua regeneració amb 6.000 tones. Així mateix, també s’ha reparat el camí d’accés a la platja del Brosquil i a partir de la setmana que ve es recuperarà l’arena a través d’una actuació que finalitzarà en el mes de juliol.

Print Friendly, PDF & Email