Editorial de gener de 2020

Dur endavant una publicació, amb permís dels esdeveniments què vivim, és costós, però gratificant. Informes, formes i, si t’arriba, et conformes amb allò que hom puga dir de l’edició. Obviament convivim amb uns temps difícils i diferents. El primer perquè hi ha molta inestabilitat. El segon, perquè si tenim alguna cosa a dir, ens asomem a la finestra màgica de la xarxa social (quina siga tant se val, fan el mateix tuf totes) i soltem totes les perogrullades possibles i impossibles i, fins i tot, encollim els cors dels altres si cal, pel senzill fet d’eixir guapos o guapes en la foto. Tot i això, també trobem hàbils manipuladors de ments buides i sense consciència ni de classe ni, fins i tot, d’ètica o, millor exposat, de moral.
I d’això en parlem. De la necessitat de les persones per mantenir-se informats. Ben informats i no manipulats. I a això ens dediquem. A informar i no deformar, ni res ni ningú. Tenim tant clares les idees com la línia editorial d’aquest periòdic tant nostre com vostre (cars lectors). I no, no ens venem a res ni a ningú. No ens deixem moure i sols responem davant de la nostra pròpia consciència que (vet aquí quina cosa!) sí en tenim, de classe i de valors.
L’Expressió té una veu pròpia, i des de fa molts anys, que camina per la via de la independència periodística, amb tot el que això comporta, de bo i de dolent. No ens deixem atemorir per paraules, gestos, ganyotes ni posturetes. No deixarem de ser qui som. I si hem de parlar bé d’uns o altres perquè ho mereixen, ho farem. I si hem de pegar una clatellada, la llançarem. Sens dubte. Al nivell que siga. I més ara amb els moments que es preveuen en l’horitzó. Som qui som.
I fins ací aquesta mena d’explicació editorial en unes setmanes bastant convulses a nivell estatal i comunitari. Nosaltres ens quedem amb la il·lusió dels més menuts en dates com les que hem passat recentment. Almenys ens recorden que també som, de nou, menuts, xiquets, encara que tornem a la realitat del dia a dia i no ens agrade el que l’espill ens reflexa. Però rodem i vivim. Salut.

Print Friendly, PDF & Email