La campanya del 25N apel·la a no contagiar-se del discurs que amaga l’existència d’una violència específica contra les dones
El virus de la violència masclista es combat amb una vacuna d’igualtat. «Vacuna’t contra la violència masclista» és el lema escollit per a conscienciar la societat de l’existència d’un tipus específic de violència cap a les dones pel simple fet de ser-ho.
«El discurs retrògrad del neomasclisme que tracta d’amagar esta realitat que sofrixen milions de dones al món i també a casa nostra es combat amb una bona dosi d’educació, feminisme i igualtat», diu la regidora d’igualtat Marta Tur, al mateix temps que defensa que «la violència contra les dones és una pandèmia silenciosa però que està ahí. I l’únic tractament i única cura és la igualtat».
La campanya s’inicia amb un vídeo que diu «Si et fa invisible, si bromeja amb humor sexista, si t’anul·la, si et controla, si utilitza un llenguatge sexista, si t’ignora, si et culpabilitza, si et fa xantatge emocional, si et menysprea, si et desvalora, si t’humilia, si t’insulta, si t’amenaça, si t’agredix, si et presiona per mantindre relacions sexuals, etc.».
Cal reivindicar la importància de vacunar-se contra la pandèmia masclista que des del 2003 acumula més de 1070 víctimes mortals per violència de gènere. Un virus que en el que va de 2020 ha assassinat a 41 dones.
La regidora Tur ha denunciat que «la violència de gènere és la violència contra les dones i hem de ser-ne conscients de totes les manifestacions i situacions en que es pot produir. A Cullera tenim clar que farem tot el que estiga en les nostres mans per lluitar contra la violència masclista. L’educació en igualtat i contra la intolerància és la medicina per acabar amb esta xacra social».
Cullera es suma amb aquesta campanya de vacunació front al masclisme i la intolerància al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, una data que serveix per sensibilitzar, conscienciar i denunciar la violència contra les dones arreu del món.