Tiovivo de verano

Açò és el que sembla Espanya, com uns grans cavallets d’estiu que donen voltes i més voltes, giren i giren sense parar. Pugen i baixen sense saber bé ni on anar ni que fer ( i si ho saben, no volen que ho sapiem nosaltres). I paguem entre tots les conseqüències!
Pandèmia. A finals d’agost hem anat uns dies de vacances, dies de tranquil·litat donat que no veíem ni escoltàvem les notícies. Però clar, hem tornat i en veure els telediaris ens hem dut les mans al cap: Mitja Espanya contagiada i l’altra morta… de por. A més a més, he escoltat Simón, and Garfunkel, dient que “Nunca llueve al sur de California” i he començat a tremolar- “¡Señor, que Dios nos coja confesados! He llegado a pensar en tomar medidas extremas como poner sin cesar canciones del Fari, por ver si el virus huye despavorido, pero un amigo me ha dicho: Tú estás loco, si el virus aguanta hasta el chunga, chunga, como no va a soportar El Fari, déjalo o te volverás majara”.
Torna Pedro Sánchez, menys mal, dient, amb una veu que quasi no ix del coll, “Españoles, está visto que no se os puede dejar solos. Vengo a salvaros. Ya derroté el virus una vez y lo volveré a derrotar. Si es preciso, volveré a desenterrar a Franco ”. I respire tranquil! Però, quan creia que anava a prendre mesures, resulta que es tanca a la Moncloa dient que no tenen competències i són les Comunitats Autònomes les que deuen resoldre “la papereta”. I jo em pregunte: si els ministres no tenen competències i no són responsables de res, per a què tenim 23 ministeris i milers d’assessors i alts càrrecs? Per a què necessitem un President que no té cap responsabilitat? Ja en tenim 17.
Ja he esbrinat per què a Portugal (i Canàries) tenen menys contagiats i morts que a Espanya. Segons l’explicació que donaria la vicepresidenta: “Bonita, porque allí tienen una hora menos”. I pense jo si no serà que ací tenim un desastre de polítics que sols miren pels seus interessos i sols es posen d’acord per pujar-se el sou? Menys mal que com deia Trump i altres, amb la calor s’acabaria la pandèmia. Que Déu els conserve la vista!
Per cert, definició de DIÁLOGO: segons el Diccionari “DIÁLOGO es (1) una conversación entre dos o más personas que exponen sus ideas y comentarios de forma alternativa. (2) Discusión sobre un asunto o un problema con la intención de llegar a un acuerdo o encontrar una solución. Es diferente de Adhesión inquebrantable o sumisión a lo que diga el jefe.
Economia. Respecte als pressupostos per procurar eixir de la situació el millor possible i que no siga un desastre, s’aplicaran les mesures contemplades a “La tesis de Pedro Sánchez”. Preguntada la “portavoza” ha respost: “Chiqui, yo que sé cuales son esas medidas. No hemos leído el libro, las ministras y ministros tenemos asuntos más importantes que hacer en vez de leer esas chorradas. ¡Además, si ni siquiera lo escribió nuestro amado líder!”
Platja del Mareny de Barraquetes, a més de tot el que va destroçar “la DANA” aquest hivern continua igual, mai havia vist (i ja sóc major) tan poc tros de platja i pregunte: pot ser que s’emportaren camionades de sorra de la platja del Mareny? En eixe cas, On van anar a parar? Van pagar per la sorra o va ser gratis?
Educació. Es reprén el curs escolar. La Ministra Celaá quasi espera que s’acabe el curs per reunirse amb els Consellers d’Educació autonòmics. Això es diu “ser previsors” i prendre mesures amb antelació. I el d’Universitats (eixe que diu que no sap per a que el seu ministeri), pitjor.
Davant el bascós espectacle de les cues de professors a Madrid per a fer-se els test PCR, a la Comunitat Valenciana, el Conseller ha decidit no fer test i que “s’apanyen el millor que puguen”. Un fort aplaudiment.
Comentaris d’alguns alumnes: per què tantes mesures a classe si en eixir juguem tots junts al parc o altre lloc, sense cap mesura?
Sort. La del president de Rusia Putin, que no sap què passa que a tots els opositors es dóna per prendre verí. Que avorrit, així no perdrà mai!
Privilegis. Eixint de Lisboa, un policia motoritzat, amb la sirena posada -jo pense, que hauré fet, si vaig bé?- para tot el trànsit en una rotonda. A continuació comencen a passar cotxes negres amb les sirenes -el President de Portugal, pense immediatament, que va a resoldre els problemes del món-. Peró, no, és l’autobús del PSG (están jugant la final de Champions eixos dies) que, pel que es veu, tornen de l’entrenament. Per cert, tots els que vaig trobar pels carrers i parlaven espanyol, duien mascareta. Allí no es obligatòria. No serem els espanyols tan irresponsables, pense jo.
Impostos. Baixaran o congelaran el sou dels funcionaris com quan a Zapatero? Pujaran els impostos? Podem estar tranquils, aquest govern no pujarà els impostos senzillament, en posarà de nous “y punto”-. No baixarà el sou, farà una pujada negativa (o subida hacia abajo) i arreglat. Es diu “manejar el lenguaje” i tots tan contents. Moltes gràcies.

Print Friendly, PDF & Email