Mayor repetirà com a diputat provincial


· La contundent victòria en les eleccions li atorga un aval suficient per a tornar a estar designat, però la designació reobri velles lluites internes el si del socialismne de la Ribera Baixa.

· Membres de l’executiva comarcal qualifiquen la decisió de la direcció provincial de tupinada


La majoria absoluta que Jordi Mayor va revalidar diumenge a Cullera, amb 14 dels 21 regidors que conformen la corporació i gairebé el 60% dels vots va convertir Cullera en un dels baluards del PSOE entre les ciutats de més de 20.000 habitants.
Mayor es mostrà satisfet del resultat en una conjuntura adversa per al partit, com s’ha demostrat a altres ciutats mitjanes i grans, i atribuí aquest ampli suport “a una política basada en la proximitat als veïns, en la transformació urbanística, en la sostenibilitat, a la justícia social, i també a l’enfortiment de l’economia municipal”.
Així doncs, Mayor, molt proper al secretari general i candidat a presidir la diputació, Carlos Fernández Bielsa, té assegurada la seva continuïtat com a diputat provincial del PSPV pel partit judicial de Sueca gràcies a la victòria electoral del 28M.


No obstant, no tot és bonic en la seu socialista de la província i la comarca. L’executiva provincial del PSPV, òrgan sobre el qual recau la potestat de nomenar els diputats i diputades de cada partit judicial va decidir proposar com a candidat pel de Sueca a Jordi Mayor. Aquesta designació ha reobert ferides que ja existien a l’anterior legislatura al PSPV de la comarca. Cal recordar que fa quatre anys ja hi va haver un clar enfrontament pel mateix motiu, l’elecció del diputat comarcal entre el sector encapçalat per l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el que liderava Jordi Mayor, que al final va resultar elegit diputat.
Com ja va passar en la legislatura passada, la nova elecció de Mayor no ha agradat a tots els companys de la direcció comarcal del PSPV a la Ribera Baixa i alguns han carregat contra el secretari comarcal, Rafa Gisbert, i contra la direcció provincial per la imposició d’un candidat. Entre aquestes veus crítiques destaquen la del vicesecretari general de l’executiva comarcal, Paco Abarca, o la del president Ferrán Sebastiá. Tots dos dirigents han fet públic un comunicat crític amb la direcció provincial en què entre altres coses afirmen que “aquesta actuació, contrària al funcionament democràtic del nostre partit, tindrà totes les respostes possibles. Denunciarem aquesta actuació sectària tant davant la Comissió de Llistes com davant el Comitè d’Ètica i Garanties”.
Però els dos dirigents crítics amb la decisió de l’executiva provincial, després dels quals s’endevina l’ombra de l’alcalde d’Almussafes, Toni González, no s’han volgut quedar aquí i han afirmat que “davant d’aquesta situació inaudita i absolutament caciquil, pròpia d’altres temps, com a president comarcal i com a vicesecretari comarcal i després de consultar-ho amb diversos secretaris generals i d’organització d’agrupacions socialistes de la Ribera Baixa així com amb càrrecs d’altres comarques, volem manifestar la nostra disconformitat i la indignació amb aquesta forma de gestionar el nostre partit. No consentirem que, sota cap circumstància, es negue el dret a opinar ni a participar en decisions de vital importància per al nostre partit”.
Un cop més, la unitat socialista de la comarca de la Ribera Baixa es trenca per enfrontaments personals. Sembla que la crisi que van segellar tots dos grups del PSPV oferirà nous capítols.

Print Friendly, PDF & Email