L’Espitos Uno guanya en la regata de Cullera

La plata va ser per al Barbablu i el bronze per al Slainte.

El veler Espitos Un, capitanejat per Jeroni Camarena (Club Nàutic d’Oliva), va ser el vencedor de l’XIX Trofeu Penyeta del Moro, organitzada pel Club Nàutic de Cullera.

El podi el van completar dues embarcacions locals. Segon lloc per al Barbablu, de Carlos Pavía, i bronze per al Slainte dels germans Alejandro i Marcos Grau.

El camp de regates estava situat entre la Penyeta del Moro, on hi havia la primera boia, l’hotel Sicània (segona boia) i una tercera boia que estava entre els dos punts mar endins, formant així un triangle. Tot just va bufar el vent i tan sols es van assolir màximes d’aproximadament 9 nusos. A més la pluja va fer momentàniament la seva aparició, cosa que van agrair els regatistes perquè així el dia no va ser excessivament calorós.

Camarena explicà que la sortida de l’Espitos Uno no va ser molt bona “però després vam córrer bastant perquè aquest vaixell es defensa molt bé amb vents fluixos”. La primera volta la van fer força ràpida i amb el Slainte tocant-los la vora. Mentre que, a la segona volta, amb prou feines bufava el vent i el veler anà més lent.

De fet, Camarena detalla que, un cop aplicat el ràting en la classificació final (un sistema de temps compensats), li van guanyar al Barbablu per uns pocs segons, fet que demostra que la regata va estar molt renyida.

La tripulació vencedora estava formada per 5 regatistes en total procedents d’Oliva, Gandia i Bellreguard.

Pel que fa a les classificacions per categories, en la classe 1 va guanyar el Sarantín, en la 2 el Tourane i en la classe 3 es va imposar el Barbablu.

Print Friendly, PDF & Email