Es posen els fonaments del projecte europeu de rugbi inclusiu

La iniciativa fomenta que persones amb distintes capacitats i sense diferències per sexe juguen junts utilitzant l’esport com a mecanisme d’integració social

El projecte europeu de rugbi inclusiu liderat i coordinat per l’Ajuntament de Cullera comença a prendre forma. Ja s’ha encetat amb la primera de les reunions telemàtiques amb la resta de socis europeus participants per tal d’articular les bases d’esta iniciativa internacional.

L’experiència, que fomenta la pràctica del rugbi inclusiu com a vehicle d’integració social,  compta també amb la Università di Roma Tor Vergata (Itàlia), el centre d’educació Gipacor de l’illa de Còrsega (França), el Rugby Open Borders (Àustria), l’European Centre for Innovation, Education, Science and Culture (Bulgària), el TRI-Spain i també amb la paticipació de la Universitat de València com a soci d’estudis científic i socioeconòmic del projecte.

Jordi Mayor ha explicat que «tenim una oficina europea que és la primera que es va crear a la comarca ara fa cinc anys i amb la qual hem aconseguit que s’aproven projectes i accions interessants per a la ciutat». «No només suposen una injecció econòmica que fa la comissió europea sinó que en este cas ens va a ajudar a portar eixa forma d’entre la inclusió que tenim a Cullera i traslladar-la a més països europeus», detalla l’alcalde.

Este pla europeu, que té com a objectiu integrar a totes les persones en un entorn social saludable a través de la pràctica del rugbi, contempla un festival de clausura en setembre del 2022 a Cullera on participaran tots estos països a més de distints convidats especials del món del rugbi i amb gran rellevància internacional.

Print Friendly, PDF & Email