Enric Valor homenatjat a Cullera

Cullera enaltix la figura d’Enric Valor amb un monolit homenatge

El consistori descobreix una escultura en la plaça, recent rehabilitada, que porta el nom de l’escriptor valencià

Carles Valor: “La figura del meu iaio està per damunt de les disputes polítiques. És un homenatge al valor de les paraules i del valencià, a la nostra cultura pròpia”

Un monolit d’Enric Valor (1911 – 2020) és la nova escultura a Cullera que roman en la plaça a la qual dona nom el propi escriptor valencià. L’Ajuntament ha volgut posar en valor la figura de l’intel·lectual de Castalla que amb la seua labor, entre d’altres, ha ajudat a promoure la normalització de la llengua.

A l’acte de descobriment de l’escultura va estar present Carles Valor, net d’un referent de l’etnografia i la lexicografia valenciana que salvà moltes de les paraules del nostre diccionari i recollí un munt de rondalles populars d’un valor incalculable per a la història del poble valencià.

De fet, Carles Valor destacà que “les rondalles són patrimoni cultural, hi ha paraules que si ell no hagués recollit haurien desaparegut”. El net del lingüista i lexicògraf també agraí a l’Ajuntament per posar en valor la simbologia del seu iaio després de la polèmica d’altres poblacions perquè “el meu iaio és patrimoni col·lectiu del poble valencià, la seua figura està per damunt de les disputes polítiques”.

A banda de l’escultura ha estat realitzat un mural a una de les entrades de la plaça amb una de les seues frases més cèlebres: “el meu ha estat un desesperat amor per la llengua i l’ofici d’escriure”.

Rehabilitació de la plaça

L’acte també ha servit per mostrar el resultat final de la reforma de la plaça Enric Valor després d’una remodelació integral executada durant els darrers mesos. La intervenció, dotada amb una inversió al voltant dels 350.000 euros gràcies al superàvit de l’exercici anterior, també ha comptat amb l’acondicionament i pavimentat del pàrquing de 200 places ubicat en el mateix enclau.

Print Friendly, PDF & Email