El Museu Faller de Cullera és el segon més visitat del País Valencià

Durant el 2019 i primer trimestre del 2020 va acollir prop de 15.000 visites

El Museu Faller de Cullera és el segon més visitat de tot el País Valencià, sols per darrere del Museu Faller de València. Amb 14.520 visites, segons dades de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, aquest espai recent renovat i reformat al 2020 amb una mirada interactiva cap a les noves tecnologies, es converteix en un dels principals atractius de la capital turística de la Ribera.

La tradició i artesania fusionada amb la innovació i modernització és un dels seus punts forts. Això permet, mitjançant experiències més participatives, apropar la divulgació de la cultura fallera als visitants, i més tenint en compte que les Falles estan declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

A banda de l’ampli material expositiu conformat per ninots indultats, indumentària tradicional o maquetes falleres, l’espai també compta amb atractius museístics més novedosos. És el cas d’un videomapping on es pot veure sobre un ninot en blanc el procés de construcció d’un ninot, una pantalla tàctil amb una base de dades de les comissions falleres cullerenques, un audiovisual que recrea al detall com es vist un home i una dona amb la seua indumentària o una reproducció sonora d’una mascletà a mode d’experiència immersiva, entre altres.

Print Friendly, PDF & Email