El Gran engany (ara es diu fake news)

José Vicente Part

No pensava enviar ningún article relacionat amb la política fins que pasara tot açò, però si escoltem les notícies i veiem el que passa, es imposible abstraure’s. a més com cada vegada s’aprecien més els tics totalitaris (és com tornar a la dictadura de Franco però amb aquest govern) no seria d’estranyar que no poguérem expressar lliurement els nostres pensaments. El jefe del CIS ja va preguntant si l’única informació deuria ser la del govern, volen crear el “Ministerio de la Verdad” (molt sospitós), parlen de lluitar contra les fake news prohibint i tancant els mitjans de comunicació que no conten la veritat (segons ells).

I sols tenim que escoltar a Pablo Iglesias i el que pensa sobre la llibertat d’informació : “todos los medios de información son el enemigo, exceptuando Gara (el periódico portavoz de ETA) en el País Vasco,” “los medios de información deben estar controlados por el Estado”, “dadme la TV y en unos meses estaré gobernando”. Este senyor, totalitari, machiste i antidemocrata, encara que porte la careta posada, és  Vicepresident del Govern d’Espanya així que no ho agafem a broma (pensareu que sóc un exagerat, pot ser, però jo ja m’ho crec tot). Si tenen exit sabrem lo que és de veritat la “ley mordaza” com les de Kim Jong, Maduro, Castro,Chavez i companyia. I Pablo Iglesias en el CNI.

També tinc la impressió que estem supervigilats, que si geolocalització pel virus, abans per altres raons i van recollint tot tipus de informació sobre nosaltres.

Paraules de Alfredo Rubalcaba: “Los españoles no se merecen un gobierno que les mienta”. Jo tinc la impressió que el govern no ens ha dit la veritat i ens està enganyant, però no és d’estranyar ja que Pedro Sánchez no diu una veritat “ni harto de vino”. Les rodes de premsa de Pedro Sánchez, coincidint amb els telediaris i perquè no s’escolten altres veus que les del govern – fins a tres rodes diaries-, infumables,  per a no dir res -que el consum de gasolina i els delictes al carrer han baixat durant el confinament, (¡¡¡que inteligencia!!!)- amb preguntes dels periodistes prèvies i “censurades”. A finals de març, vaig decidir, pel bé de la meua salud mental i no escoltar més atentats a la inteligencia dels espanyols, no tornar-ne a escoltar.

Diu el govern que estan salvant vides, però, quantes vides s’hauran perdut per l’ineptitud del govern i no saber gestionar la crisi. Independentment que no es vislumbra un lider capacitat en la política espanyola i que no és fácil gestionar correctament esta crisi, ja sabiem que este govern era incapaç  i que Pedro Sánchez per a slogans, posturetes, viatges, contes i fotos, molt bé, però per fer front a una crisi de veritat o enfrontar-se als “socis” i “agafar el bou per les branques”, d e s a p a r e g u t, incapacitat total. Clar que si es fixem en el govern, en compte d’escollir lo millor per a ministres, son escollits per: pagar favors/deutes, pancarters/es, palmers/es, quoters/es, florers/es i així ens va l’assumpte.

Anem assabentant-nos poc a poc de fets com que a mitjans de febrer ja es sabia de la perillositat del covid-19 i no prengueren mesures (alguns ministeris sí). Recorde com als espanyols que arrivaben a Italia -foco- els feien probes als aeroports en canvi els italians -foco- arrivaben a Espanya tranquil·lament sense ningun control –i anaven a les mascletaes!  

Hui he escoltat a tv com en Portugal, amb un govern socialiste (tenen 600 morts per 20 mil a Espanya), amb 0 (zero) morts decretaren el confinament, en España es va animar a reunir-se (quanta gent haura mort per una actitud tan irresponsable!). La raó, molt senzill: a Portugal preneren mesures amb temps! I el govern comprant material sanitari que no és vàlid, i les Comunitats Autònomes apanyant-se pel seu compte. No és qüestió d’ideologies  o partits, és qüestió de competència i de capacitat.

I diu Felipe González: “Un gobernante que no sabe dónde mira, que está perdido, que hoy hace una cosa y mañana la contraria, que no  dice me equivoqué, pide perdón y rectifica, que continúa en la equivocación y la soberbia, es un estúpido”.

I una noticia que em pareix increible i que de segur ningún socialiste de veres pot aprobar. L’Alcalde de Villarreal diu que ha rebut un escrit del partit diguen-li que no deuen de fer ningún homenatge als morts de coronavirus. Si es veritat, és molt fort.

Diu el govern que Espanya és el país que millor està gestionant la pandemia. I com pot ser que siga la capdavantera en nombre de morts i afectats, en proporció als altres països? Com pot ser que Espanya siga el país amb més sanitaris morts i contagiats? Un Pedro Sánchez que no es posa en contacta amb la oposició, els presidents de Comunitats, agents socials però demana que el recolzen “por su cara bonita”  i no crea una taula de verdaders experts a qui fer cas des d’un primer moment.. 

Diu el govern que quan tot acabe és tornarà a recuperar l’economia rapidament. Com si estigueren els turistes en cola esperant a vindre de vacances en obrir les fronteres i amb la quantitat de xicotetes empreses que quebraran o tancaran. Qui crea treball son les empreses, no els polítics. Com Zapatero negant la crisi, però pitjor perquè hi ha molts morts hi ahí ja no hi ha remei.

Si ja deguem tot el PIB de més d’un any i amb una perspectiva de més de 5 milions d’aturats. D’on eixiran els diners? D’Europa? Dels diputats i polítics? Qui comprarà deuda espanyola? Qui invertirà a Espanya? Per cert, amb més de tres milions d’aturats a Espanya i no es troben 90.000 jornalers per recollir les maduixes, cireres, albercocs, etc. Qui ho entén? Per què continua tancat el Parlament, no hi ha control al Govern i és governa per decrets? I per què els diputats continuen cobrant sense anar a treballar?

Decret de Grande Marlaska: Per anar un matrimoni al mateix cotxe, 1500€ de multa,. I el govern repartint mascaretes inservibles als sanitaris o animant a reunir-se en grans grups, no hi ha sanció? Però tranquils, no passa res, la culpa: de tots menys del govern!

Gracies i molta sort a tots.

Print Friendly, PDF & Email

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.