Conciliació familiar possible amb la nova escoleta matinera

Es posaran en marxa a més altres serveis que es prestaran en cap de setmana

Redacció

La ciutadania de Cullera tindrà més fàcil la conciliació familiar a partir d’ara gràcies a la creació d’una escoleta matinera de 8 a 9 del matí. El servei es prestaran durant els dies laborables en els centres escolars.
A més, es posaran en marxa una sèrie de serveis encaminats a la conciliació que abastaran també el cap de setmana gràcies al denominat “Espai Familiar d’Atenció a la Infància”, en què s’oferiran activitats per als més xicotets. D’altra banda, els dissabtes al matí s’organitzaran tallers lúdics de cuina i ciència.
Totes estes accions s’emmarquen en el Pla Corresponsables, promogut per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat. Va dirigit a les famílies del municipi que tinguen fills o filles menors de 14 anys.

La regidora delegada de l’àrea d’Igualtat, Marta Tur, va afirmar que la finalitat del pla és «afavorir la conciliació familiar i laboral de les famílies, amb programes i actuacions d’habilitació de serveis de cures professionals. És un pas més en la creació d’una societat més igualitària en la qual, especialment les dones treballadores puguen tindre eines de conciliació que milloren les seues vides i les de les seues famílies».
Per part seua, la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, la cullerenca Maria Such,assenyalà que els projectes que organitzen els diferents ajuntaments aniran encaminats a «facilitar la conciliació de les famílies, perquè eixa és la major de les dificultats per a les famílies que tenen menors al seu càrrec».

Requisits

Per a poder accedir a aquestes ajudes es tindrà en compte de manera prioritària als següents col·lectius: famílies monoparentals, dones víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra les dones, dones en situació d’atur de llarga duració, dones majors de 45 anys o les unitats en les quals existeixen altres responsabilitats relacionades amb les cures.

S’estableixen com a criteris de valoració el nivell de renda i les càrregues familiars de les persones que sol·liciten la participació als serveis.

Print Friendly, PDF & Email