Comunicat oficial relatiu a l’onada de fred i temporal marítim

Arran de la situació meteorològica, la previsió de temperatures baixes i sempre seguint les informacions proporcionades pel Centre de Cooordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana, AEMET i INFORATGE, l’Ajuntament de Cullera ha activat i coordina diversos protocols amb els serveis municipals i altres entitats.

1.- A hores d’ara totes les persones sense sostre ja es troben en dependències municipals habilitades per a tal efecte.

2.- Hem traslladat als centres educatius que tinguen encesos els sistemes de calefacció durant la pròxima nit. Som conscients i entenem la preocupació de la comunitat educativa sobre la situació meteorològica i epidemiològica. Anem a seguir actuant amb responsabilitat i amb les atribucions que cada administració tenim. En eixe sentit, continuarem amb comunicació activa, constant i cooperativa amb les escoles del municipi i la Conselleria d’Educació, administració autonòmica que té les competències al respecte.

3.- L’Ajuntament de Cullera també recomana a la ciutadania que, tant per l’onada de fred com per les circumstàncies sanitàries provocades per la pandèmia en l’actualitat a la comarca i la Comunitat Valenciana, en la mesura del possible es quede a casa, seguisca les recomanacions davant el fred i tinga cura de les estufes i brasers.

Els efectes del temporal marítim al llarg d’esta última nit també s’han fet notar al terme municipal de Cullera. Es per això que s’han registrat diversos danys:

A.- El mar ha absorbit i erosionat una part important dels arenals de les platges del sud. B.- El temporal ha arrossegat residus i canyes que han generat brutícia al Marenyet,

sobretot en l’accés per la zona del Cordobés. Cal assenyalar que les últimes intervencions que s’han fet en aquesta zona per evitar les inundacions quan es produeix temporals com aquest han funcionat a la perfecció.

C.- La força del temporal Filomena ha trencat la canonada que subministra aigua potable al Mareny de Sant Llorenç. S’està treballant per tal que demà puga estar completament restituït el servei.

D.- La pujada del nivell del mar també ha provocat desperfectes en algunes infraestructures turístiques del passeig marítim (papereres, rentapeus, etc.).

Els serveis municipals ja es troben supervisant els distints danys provocats i han activat els dispositius corresponents perquè tot torne a la normalitat quan abans.

Per últim, l’Ajuntament de Cullera comunica que en el cas que es decretaren més mesures s’informarà pels canals oficials del consistori.

Print Friendly, PDF & Email