Allau de cancel·lacions i anul·lacions de reserves turístiques en Cullera

El Covid-19 ha estat una pandèmia sanitària, però també econòmica. Això és obvi. La irresponsabilitat de molta gent també és òbvia. I ara estan patint les conseqüències els diferents sectors empresarials tant de Cullera com d’altres localitats.
Als tancaments de locals d’oci i restauració es suma ara l’allau de cancel·lacions de viatges programats per turistes, nacionals i estrangers, que tenien previstos a la ciutat cullerenca.
L’aparició dels rebrots o nous casos de contagis ha frenat en sec, i ha fet recular, la, ja de per sí mala tendència que semblava tenir el principi de l’estiu. Aquests rebrots generen desconfiança i dubtes entre els turistes. Aquests factors han provocat que hagen caigut en massa els lloguers i les reserves turístiques a Cullera, i s’estiga en una tendència de cancel·lacions i anul·lacions de reserves per al mes d’agost, així també com per a setembre. Un fet que ja havien sofert en el mes de juliol.
Els casos de Covid-19 en zones costeres, i més concretament en Cullera, ha estat prou per a que el turista canvie la seua percepció i prenga altres decisions respecte de les seues vacances. Aquells que encara no havien decidit ja no tenen tan clar vindre a,les costes, de fet tampoc saben si tan sols eixiran dels seus espais propis.
Si al llarg dels mesos més forts de la pandèmia el nivell d’anul·lacions oscil·lava al voltant del 75%, els canvis de fases el va fer baixar fins un 50% aproximadament. Actualment, el sector xifra en més d’un 70% l’índex de cancel·lacions i anul·lacions. El sector turístic de la ciutat lamenta les pèrdues i al·lega que per a l’agost les anul·lacions superen les reserves i són molt pesimistes respecte de la situació, fins i tot afirmant que ja no podran salvar ni l’estiu.
El sector immobiliari, que havia augmentat una mica fins fa unes setmanes, ha tornat a estar devastat després de les informacions dels contagis i rebrots.
En el cas dels turistes estrangers, les anul·lacions són creixents. Davant del que apareix als informatius i dels possibles tancaments de fronteres (recordem la conversa entre Pedro Sánchez i Macron) la demanda de reserves s’ha desplomat i el que hi ha són cancel·lacions.
Com indiquen des dels diferents sectors, l’agost està en l’aire i possiblement setembre, amb tot ple d’inseguretats i incerteses.

Print Friendly, PDF & Email