Tres menors romanen segrestats més de dos anys en una casa de Cullera per fugir de la Justícia


La Policia Nacional va detindre a Cullera un home i una dona com a presumptes autors dels delictes de maltractaments en l’àmbit familiar i abandonament de menors per maltractar i mantenir aïllats i tancats tres menors d’edat, durant més de dos anys. Segons han explicat les autoritats policials, sobre l’home també constaven en vigor cinc requisitòries judicials per delictes d’estafa, dues de detenció i ingrés a la presó.

Es dóna la circumstància que els dos detinguts van ser encausats per l’Audiència Provincial de València l’any 2021 per cooperació en un delicte d’estafa juntament amb la mare dels menors maltractats, Fátima L. P., que es troba a la presó per acumular quatre condemnes fermes pel mateix delicte. Amb aquesta dona viu a la presó una quarta menor, filla d’ella i de l’ara detingut, que de vegades acudia al xalet on s’han localitzat els altres tres nens desatesos.

La dona empresonada, mestra d´un centre espiritual de productes esotèrics a València, fingia ser advocada en exercici i aprofitant el coneixement sobre la situació personal d´una de les seves clientes del taller esotèric, li van fer creure que Fàtima era advocada i que podia encarregar-se dels procediments judicials que aquesta tenia pendents, com a víctima d’una suposada negligència mèdica i per presentar un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Suprem.

Per dur a terme el procediment legal, la mare dels menors amb la seva parella sentimental i una amiga -els ara detinguts- exigien a la víctima d’estafa el pagament de taxes i l’abonament d’avenços que s’ingressaven en un compte bancari a nom aquesta amiga. En total, l’estafada va arribar a pagar als acusats 5.882 euros, tot i que pretenien que els abonés fins a 52.000 euros.

En aquest judici, Fàtima L.P. va ser condemnada a un any i nou mesos de presó, l’amiga col·laboradora, a sis mesos i el pare dels menors no va poder ser jutjat perquè estava en parador desconegut i pesava sobre ell una ordre de recerca i detenció, que ha conclòs amb la seva arrest a Cullera i ingrés a presó decretat pel jutjat d’Instrucció número 5 de Sueca.

Precisament, la Policia Nacional de Xirivella va iniciar la investigació al març dins de l’operatiu per localitzar i aturar l’home, fugit de la justícia, després de detectar diversos canvis de domicili. En aquell moment, va tenir constància que diversos menors podrien estar patint episodis de maltractaments i abandó. Els investigadors van esbrinar que els menors podrien ser els fills del pròfug i que estarien vivint a cura d’una coneguda, ja que la mare biològica estava complint condemna a la presó.

Després d’una àrdua tasca de recerca dificultat pels precisament pels canvis de residència dels investigats, els quals haurien ocupat diferents habitatges en localitats de la província de València i, amb la col·laboració de la Policia Local del municipi de la Ribera Baixa, van trobar a els sospitosos en un immoble d’aquesta localitat on també es trobaven d’ocupes. Al xalet també van localitzar els menors.

Print Friendly, PDF & Email