Premiat per la Universitat un treball sobre la “arriscada” aposta del carril bici de Cullera

El treball del jove Pere Joan Quiles Lledó proposa millores de senyalització i de visibilitat

El jove Pere Joan Quiles Lledó es va alçar amb el Premi d’Iniciació a la Investigació Joaquín Olivert, que ja va per la seua tercera edició. Sota el títol “Revisió, anàlisi i avaluació de polítiques de mobilitat sostenible. El carril bici de la ciutat de Cullera com a motor d’estudi” el treball analitza la sostenibilitat d’aquesta infraestructura clau per a la ciutat.
Quiles analitza la que qualifica de “arriscada” aposta del consistori per situar el traçat pel centre del nucli urbà per a facilitar l’accessibilitat en lloc d’haver-lo dissenyat pel riu, opció que en el seu moment l’equip de govern va descartar per considerar que no complia amb els objectius de facilitar la mobilitat diària de la població.
El jove investigador cullerenc abunda en crítiques cap al carril bici ja que considera d’altra banda que hauria d’incloure millores de senyalització i de visibilitat.
En la seua intervenció, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, valorà la independència amb la qual l’investigador ha abordat la qüestió del carril bici, “la qüestió més polèmica que va haver d’afrontar en l’anterior legislatura” tal com admetè.
En este sentit, el primer edil s’ha reafirmat en la seua aposta decidida per revolucionar la mobilitat a Cullera i ha defensat les polítiques desenvolupades per a permetre la pacificació del trànsit, el creixement de l’ús de nous mitjans de transport sostenibles i la transformació de Cullera en una ciutat més amable i sostenible.
Per part seua, el Jurat, format pels professors Jose Vicente Sánchez Cabrera, José Vicente Pérez Cosin i Joan de l’Alcázar, van destacar de l’estudi de Quiles la lògica del tema tractat, així com l’interés que suposa per a Cullera. També ho qualificaren d’excel·lent per la seua aportació d’idees i solucions.

Pere Joan Quiles Lledó
Pere Joan Quiles Lledó, natural de Cullera, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València. Dins de l’àmbit politológic destaca el seu interés per l’anàlisi de les polítiques públiques sobretot les que concerneixen el desenvolupament local i al medi ambient. Ha publicat diversos articles i ressenyes en revistes i premsa d’àmbit local i autonòmic.
Per a Quiles va estar un orgull rebre l’III Premi d’Inici a la Investigació Joaquín Olivert com a colofó als seus 4 anys de carrera universitària.Record especial al professor Joan Noguera
Durant l’acte de lliurament del III Premi Premi d’Iniciació a la Investigació Joaquin Olivert hi hagué un sentit record per al professor de la Universitat de València Joan Noguera, recentment mort.


Premi d’Iniciació a la Investigació Joaquin Olivert
El Premi d’Iniciació a la Investigació Joaquin Olivert és un guardó impulsat des de la Càtedra de Cullera de la Universitat de València que reconeix el millor treball de fi de grau, fi de màster o tesi doctoral relacionat amb aspectes de desenvolupament local de la ciutat de Cullera. La dotació del premi és de 750 euros, a més de la publicació del treball en format llibre.

Print Friendly, PDF & Email