La Ribera es tiny dels colors l’arc de Sant Martí


La Ribera Baixa es tiny amb els colors de l’Arc de Sant Martí per celebrar el dia de l’Orgull LGTBIQ+ i reivindicar, així, els drets que tenen qualsevulla persones a estimar i a ser estimats com vulguen i amb qui desitgen. La importància de ser feliç amb qui estimes ha d’estar per damunt de tot.

D’aquesta manera els pobles de la Ribera fan seues les proclames del col·lectiu per ser visibilitzats i no haver de tornar als temps de la fera ferotge, tot parafrasejant l’Ovidi Montllor.

L’Ajuntament de Favara ha posat el cartell i la bandera LGTBIQ+ amb el pensament de “continuar en el camí d’una Favara 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯𝐚, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐚, 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐮𝐨𝐬𝐚 𝐢 𝐭𝐨𝐥𝐞𝐫𝐚𝐧𝐭 en totes les identitats de gènere i orientacions sexuals. Des de l’Ajuntament de Favara apostem per la 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐮𝐧 𝐦𝐨́𝐧 𝐬𝐞𝐧𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐫𝐫𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐧𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐣𝐮𝐝𝐢𝐜𝐢𝐬 𝐢 𝐞𝐧𝐬 𝐮𝐧𝐢𝐦 𝐚 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐛𝐫𝐚𝐜𝐢𝐨́ del Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+”.

Des de la regidoria d’igualtat d’Albalat de la Ribera s’ha convocat una concentració, a les 20 h. a la plaça de la Cort, per fer lectura d’un manifest pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Com indiquen “des de l’Ajuntament i la Regidoria d’Igualtat animem a totes les albalatenques i a tots els albalatencs a participar-hi per a donar visibilitat i suport al col·lectiu LGTBI+”.

Per la seua banda, l’ajuntament de Sueca ha commemorat la setmana de l’orgull amb diverses activitats. Entre aquestes han destacat els concursos de cartells i d’aparadors amb temàtica LGTBIQ+. Recentment es van lliurar els premis al concurs de cartells en què van obtenir premi Carla Llopis García (primer), Rubén Lucas García (segon) i Rubén Marí Llopis. Així mateix, la regidoria d’igualtat de Sueca ha posat en marxa la segona edició de l’Exposició-Concurs d’Aparadors per a comerços.

Amb motiu de la celebració del dia de l’Orgull l’ajuntament de Sollana ha canviat les imatges de les seues xarxes públiques amb la intenció de visibilitzar les reivindicacions dels col·lectius LGTBIQ+. Com afirmen des de la regidoria “des dels Ajuntaments hem de continuar lluitant per la igualtat i la defensa de la convivència ciutadana. Hui (i sempre) hem d’unir-nos per a condemnar enèrgicament qualsevol forma de discriminació contra estos col·lectius I i continuar impulsant polítiques igualitàries i inclusives. Celebrem la llibertat d’estimar a qui vulguem!”.

Des de Riola assenyalen que “avui, dimecres 28 de juny, commemorem el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ a Riola, una festa plena de respecte i igualtat! En aquesta jornada especial, fem memòria de les lluites passades i celebrem la diversitat que ens enriqueix com a societat. Riola, un poble obert i acollidor, on cada persona és lliure de ser qui és i estimar qui vulga. Som un municipi que promou la inclusió i el respecte mutu, treballant per construir una comunitat on tothom es senta representat i acceptat. Caminem junts cap a una societat més tolerant, on el amor i la diversitat són valors inqüestionables. Avancem cap a un futur en què la igualtat de drets siga una realitat per a totes les persones, sense importar la seua orientació sexual o identitat de gènere. Des del nostre ajuntament, reafirmem el nostre compromís amb la comunitat LGTBIQ+ i treballem per garantir la igualtat de tracte i oportunitats per a tots els nostres veïns i veïnes. Junts i juntes, construïm un Riola inclusiu i respectuós, on cada veu siga escoltada i cada amor siga celebrat”.

Corbera, des de la regidoria d’igualtat, ha organitzat un acte obert a tota la poblaciò en què celebraran el dia de l’Orgull sota el lema “Corbera orgullosa 2023”. Serà avui dimecres a les 20h. a la Plaça Major. L’acte consistirà en la lectura del manifest pels drets LGTBIQ+ a càrrec de la joves del poble Tatiana Palacios, Melanie Sala i Ferran Borràs. A més la part musical la posaran Neus Mahiques i Lucia Guisado.

També s’afegeix l’ajuntament de Polinyà del Xúquer a la celebració del Dia de l’Orgull per una societat tolerant i respectuosa amb la diversitat sexual!

Des de Benicull, i dins de les accions pel dia internacional de l’Orgull, entre diversos veïns i veïnes, han pintat un banc en la plaça Francisco Navarro i un sambori amb els colors de la bandera LGBTIQ+ així com un altre banc de color violeta. Amb aquestes accions es sumem al moviment internacional del dia de l’Orgull.

Almussafes ha convocat diverses actvitats amb motiu de la diada per a que, com afirmen, “la diversitat siga la normalitat és el desig dels qui durant tants anys i sense descans han treballat i treballen pels drets LGTB+. Que s’acaben les amenaces, la discriminació, les agressions, que es deixen els prejudicis a un costat… (hi ha 75 països en els quals encara es perseguix i es condemna l’homosexualitat i en 15 d’ells es castiga amb la pena de mort). Així doncs, reivindiquem que encara queda molt per fer a la nostra societat, perquè definitivament la igualtat siga plena, efectiva i real i hui 28 de Juny alcem les nostres veus per a exigir-ho”. En un dels actes, el regidor de Diversitat de l’Ajuntament, Álex Fuentes, ha fet lectura de la declaració institucional en defensa dels drets, llibertat i igualtat del col·lectiu LGTB+ davant la Casa Consistorial. Des de la Regidoria s’han distribuït ventalls commemoratius del Dia de l’Orgull i l’acte s’ha clausurat amb una fotografia conjunta d’autoritats i ciutadania.

Print Friendly, PDF & Email