La música de la Banda Juvenil SMI Santa Cecília torna als carrers de Cullera

Hi ha una dita que diu que ‘les coses bones es fan esperar’. I fins a 6 mesos ha hagut d’esperar l’SMI Santa Cecília de Cullera per tornar a eixir al carrer.
La Banda Juvenil d’esta societat musical de més de 100 anys de vida va demostrar la vesprada del passat dissabte 26 de setembre com fer una cercavila en plenes garanties de seguretat en temps de pandèmia. I és que els xiquets i xiquetes d’aquesta banda han estat un exemple de com tocar al carrer respectant les directrius que marquen les autoritats sanitàries.
La cercavila, emmarcada dins del programa de Concerts d’Intercanvis de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, fou un èxit des de la primera nota que es va sentir al municipi.


Exemple d’aquest ha estat la gran expectació i els aplaudiments a peu de carrer, als balcons i a les finestres de les cases quan s’escoltaren els primers pasdobles. A més, un vídeo facilitat a la societat on es veu i s’escolta a la Banda Juvenil interpretant el pasdoble Tercio de Quites de Rafael Talens Pelló, i penjat posteriorment a les xarxes socials de la mateixa, ha aconseguit una gran repercussió en tan sols un dia amb quasi 30.000 reproduccions.
Tal com detalla el president de la societat, Pere Manuel, “per a molts tornar a sentir una banda al carrer ha estat una alegria inesperada. Hem de tindre en compte que ha estat un any sense Falles, sense Setmana Santa, sense Festes Majors i pràcticament sense concerts, i les bandes són part indispensable dels valencians i el que li dóna autenticitat a les nostres festes populars”.


Manuel ha volgut destacar l’esforç i el compromís dels 66 xiquets i xiquetes que participaren en esta desfilada així com del seu director, Enrique Sapiña. A més, ha destacat la responsabilitat dels pares, mares i socis que acudiren a la cercavila respectant en tot moment les distàncies de seguretat i evitant possibles aglomeracions.

Print Friendly, PDF & Email