La columna d’Emili Piera

LA VACUNA DISPUTADA

PODEM semblar una espècie molt violenta, però encara som més viciosos . Ho dic com a esperança. En els Països Baixos i mentre escric la columna han arribat a la tercera nit de barricades i escaramusses i als vora dos-cents detinguts. La gent, i en especial la gent jove, suporta molt mal qualsevol confinament, ni que siga profilàctic. “Profilàctic” era el nom respectable, eufemístic, dels condons.
No estàvem preparats, cert, per a l’acaparament i l’estraperlo practicat amb les vacunes de Pfizer, i sembla que també amb les de AstraZeneca. Al nostre país la cosa sembla treta directament d’una historieta de 13, Rue del Percebe o una pel·lícula del Berlanga: els primers en vacunar-se han estat alguns polítics, rectors i militars d’alta graduació. I encara diuen que Espanya està en perill!
Una cosa molt útil es escoltar, de tant en tant, als enemics de les vacunes i a altres faccions descervellades. La veritat és que la UE no alça un gat del rabo i no sembla capaç d’imposar-se a les farmacèutiques i exigir el compliments de les condicions pactades pel que fa al volum i data de lliurament de les partides de la vacuna. Mentrestant estaran vacunant-se els rics de Mèxic, la Índia, Sudàfrica i Brasil (o Costa Rica). Subhasta de vacunes: Algú ha dit 1000 dòlars?
Mentrestant i al marge del poder corruptor dels diners, assistim a algunes rareses notables, com ara que Israel no sembla tenir problemes per a reunir tantes dosis com vulga (sempre que no siguen per als palestins)o que no s’ha publicat, o no han deixat que es publique, cap estudi amb fonament sobre la fiabilitat de les vacunes russa i xinesa. Convindria deixar sense temes als addictes a la conspiració i tornar a diferenciar, a favor de la llei, a un traficant de cavall d’una farmacèutica.

Print Friendly, PDF & Email