Les xifres de l’any passat confirmen el camí de la recuperació que viu el turisme de la localitat
El Castell de Cullera s’acostà als 30.000 visitants durant l’any passat. Unes xifres que, a més de consolidar-lo com el monument més visitat de la Ribera, afermen la recuperació del turisme amb una tornada a dades semblants al període de prepandèmia.
La regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, ha mostrat la seua satisfacció per les dades. «Tots els indicadors ens diuen que estem en el camí de la recuperació, que anem per la senda correcta», ha ressenyat.
«Les visites al Castell sempre són un pulsòmetre de la situació i és evident que en estos moments ens trobem novament en un període de creixement. Un creixement que es traduïx en més visitants, més dinamització de l’economia local i, en definitiva, més ocupació i més coneixement i difusió del nostre patrimoni local», indica Jover.
No en va, el creixement de 2020 a 2021 es revela exponencial. El nombre de turistes que van passar pel Castell cullerenc fou un 50% més respecte a l’exercici anterior.
«Estem en dades prepandèmia, la qual cosa indica que la temporada ha sigut bona amb increments similars també en la resta dels diferents museus amb els quals compta la ciutat», conclou Jover.
Més sobre el Castell de Cullera
A la part alta de la muntanya de Cullera es troba el monument més representatiu de la ciutat: el Castell. Va ser construït en el segle X per al control de les mercaderies que descendien pel riu Xúquer.
Estava format per l’alcassava i dos albacars que protegien les tropes i les cavalleries, el bestiar i a la població durant els setges i atacs. Del segon recinte emmurallat queden les torres: de la Reina Mora o de Santa Anna, Miranda, del Racó de Sant Antoni, Esmotxada i Octogonal.
Després d’una fase de rehabilitació i reconstrucció que va finalitzar en 2011, el Castell ha recuperat aquella esplendor que ens remunta a diversos segles arrere.
El Castell de Cullera té a més un caràcter llegendari atés que durant la reconquesta cristiana va resistir als intents d’assalt del Rei Jaume I, qui només va poder obtindre’l el 1239 després de la capitulació dels musulmans.