El barri medieval de Cullera reclama actuacions urgents i que l’alcalde no el deixe abandonat

El Barri del Pou, la part que resta del que fora la trama medieval de la ciutat de Cullera, està en peu de guerra.
És llarg ja el temps que els veïns estan reclamant que l’ajuntament els done alguna mena de resposta davant les seues reivindicacions.
El barri necessita d’unes actuacions urgents contra la degradació dels carrers i de les cases de la falda de la muntanya, que literalment, estan caient a trossos.
Per això, l’associació social i cultural que recull els veïns i veïnes del barri denuncia l’estat d’abandó del mateix, així com que no és digna per a aquest espai la manca d’inversions municipals.
Els veïns reclamen accions que restablisquen l’esplendor d’un dels barris que millor mantenen la part mudèjar en la comarca.
L’associació, que es va constituir l’octubre de 2019, serveix de plataforma per establir els contactes necessaris amb l’administració local. Els seus representants s’ha reunit en diverses ocasions amb el govern municipal, el qual els ha traslladat que hi havia un projecte de rehabilitació integral que no es va poder realitzar per no haver estat aprovada la subvenció sol·licitada per a tal efecte.
Ara mateix el que volen els veïns, també, és poder tenir veu en la futura planificació de la rehabilitació del barri, abans que l’ajuntament decidisca per ells.
Els veïns el que no entenen és que els polítics, ni tan sols, hagen visitat el barri i, així, vist en primera persona l’estat de degradació en què es troba, ple de fem i desperfectes. Un espai que, com diuen, cal protegir, respectar i potenciar.
El que els envaeix és un sentiment d’abandó, de deicadesa per part de la classe política. Fins i tot, indiquen, són els propis veïns els que s’encarreguen de la part de neteja així com del manteniment de cada carrer.
D’altra banda, l’associació ha presentat diversos escrits en els que aprofundeix en el que pensa que necssita el barri per no quedar-se desamparat i aïllat. Sol·licituds com la neteja, pintura i rehabilitació del barri, col·locació de papereres, l’adequació de la ruta de les Torres, instal·lació de pannells informatius de la pujada al castell o la torre de la Reina Mora, així com posar el nom dels carrers i els números de les cases. Altre dels punts és que l’ajuntament entre a eradicar els botellots en la zona, la venda de drogues i control de l’okupació.
Tot per a posar en valor un dels barris més típics de Cullera i que manté unes possibilitats enormes per a ser un espai referent en matèria de cultura, societat i turisme.

Print Friendly, PDF & Email