El 8è Corbera Blues Festival està apunt per començar


Amb una programació de luxe, el Festival de Blues de Corbera reunirà el millor del món del blues el proper cap de setmana a la localitat riberenca.

Corbera acollirà divendres i dissabte una nova edició del Corbera Blues Festival. El certamen, que ja reuneix la fama i la consolidació d’un projecte quasi únic, presenta enguany un cartell amb figures internacionals i amb artistes de tres continents. Des de Mississipi arriba Vasti Jackson, un dels músics més prestigiosos del sector. El guitarrista és un estudiós dels orígens i l’evolució del blues amb projectes a l’Àfrica, els EUA i Europa. Compta amb quatre nominacions als Grammy i treballa com a productor musical, entre altres facetes artístiques.

L’actuació de Jackson tancarà el festival i ho farà amb una banda de luxe, l’Alex Zayas Band, una de les agrupacions més prestigioses del blues a Espanya. Divendres, el guitarrista de Chicago establert a França Dik Banovich obrirà el certamen. Els assistents podran fer un viatge musical al blues més vell amb les seves habilitats vocals i la seva exquisida tècnica a la guitarra que, combinades, encaixen a la perfecció amb els sons del tradicional blues rural, deixant espai al swing, ragtime, americana i folk-blues . El músic de Chicago serà novament protagonista dissabte al matí, quan oferirà una masterclass de guitarra fingerpicking per a tots els amants de les sis cordes.

Després de la masterclass, tindrà lloc la ja tradicional jam-session, on tots els músics que s’hi acosten tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari. Un altre dels moments que més expectativa ha creat en aquesta vuitena edició és el concert del guitarrista sud-africà Smoke J. Lawrence. La força i la garra la posaran Bigblack Rhino amb el seu directe de caràcter indomable. El quintet combina la dolçor del soul amb l’acidesa del rock&roll a través d’un potent i alhora sensible repertori que barreja diferents estils de música negra. Un còctel explosiu que cal tastar.

Una altra de les bandes destacades que visitaran Corbera és Wax & Boogie, una de les formacions més valorades del panorama del blues, del rhythm and blues i del boogie-woogie. L’agrupació, liderada per Ster Wax i David Giorcelli saben copsar com a pocs el veritable esperit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi mitjà d’expressió. Al seu repertori habitual s’escolten shuffles, boogie-woogie, rock’n’roll, swing o jumps, sense oblidar els intensos i càlids ‘slow down’.

El cartell el completen dues formacions valencianes amb molts anys de carrera musical a l’esquena. Memphis Bound és un projecte creat per alguns dels músics amb més trajectòria a l’escena blues valenciana. Un quartet liderat per l’harmonicista Danny Boy i el guitarrista Germán Elul que viatja amb els sons a través del blues elèctric de Chicago, Texas o la West Coast. Per la seva banda, Sara Gee & Ramblin Matt reflecteixen als seus concerts les seves experiències a la vida a través dels sons de la música americana d’arrels dels anys 30, 40 i 50, com el blues, el country i el rock & roll.

Totes les activitats seran gratuïtes i no cal entrada ni reserva prèvia. Amb aquesta mesura, l’organització del Corbera Blues Festival vol apropar el blues a tots els públics.

Print Friendly, PDF & Email