El regidor popular Christian Cuenca és expulsat del Grup Municipal Popular de Cullera

* Cuenca passarà a ser regidor no adscrit en el plenari municipal

* El regidor no adscrit és expulsat per assetjament i sabotatge

* Cuenca es queda sense aliats al plenari

Els membres del Grup Municipal Popular fins a hui: Juan José Grau, Fernando Sapiña i Christian Cuenca

El regidor popular Christian Cuenca ha estat expulsat del Grup Municipal del Partit Popular al plenari de l’ajuntament de Cullera de juny. El portaveu del Grup municipal Popular a l’ajuntament de Cullera, Juan José Grau, ha presentat al ple un escrit en què donava compte de l’expulsió del regidor Cuenca, que passarà així a ser regidor no adscrit.

La decisió del Grup Municipal Popular, que comptava fins a hui amb tres edils, ha estat pressa per la majoria dels seus membres. Aquest extrem s’ha abastat per, entre altres causes, assetjar els altres membres i fer sabotatge a les decisions del grup.

Contra aquesta resolució no cap recurs possible i al regidor no adscrit sols li queda la via judicial ordinària per recórrer l’expulsió.

Aquesta decisió es pren perquè des de 2019, dins del partit, Grau i Sapiña estant patint bullyng per part de Cuenca qui repetidament “infringeix el reglament, la constitució i va en contra dels interessos”. A més a més, Grau ha destacat que tant ell com el seu president (Ernesto Sanjuán) “acudeixen on siga com i quan els la gana i sense cap tipus d’autorització”. També ha recordat davant del plenari que el mateix Cuenca el ple passat els volia expulsar sense complir cap dels requisits.

Des del Grup Municipal Popular s’ha explicat que no és una conclusió pressa de manera arbitrària i la lleugera.

Juan José Grau, portaveu del GMP

El grup format després de les eleccions de 2019, en què Grau es postulava per a l’alcaldia de Cullera, va integrar Cuenca com a tercer regidor, però prompte les coses es van doblegar. De fet, ja és des de 2019 que li han donat moltes oportunitats. Finalment se li van llevar les comissions en desembre del 2019. Les coses, que han anat a pitjor, han abocat que ara en 2022 el mateix Cuenca ha tornat a intentar sabotejar el grup municipal. Tot açò va repercutir en que se li obrí un expedient disciplinari, que el mateix Cuenca va signar, a més a més de tindre altre expedient disciplinari obert en València el 30 de gener de 2020. Com indica Grau “segueix amb les seues actituds. No tenim cap relació perquè ell ha evitat tindre relació amb nosaltres. Per això, i sempre d’acord amb la llei, i no com fan ells, s’aplica la norma i se li comunica l’expulsió del Grup Municipal Popular. Una expulsió definitiva i sense recurs”.

Ernesto Sanjuán i Christian Cuenca

Les aigües van revoltes en el si del Partit Popular de Cullera que veu com la gestió de l’actual directiva no acaba de convèncer molts dels seus afiliats i votants, un bon bloc dels quals segueix, sens dubte i a totes totes, a Grau i a Sapiña. Cuenca va estar designat pel President popular Sanjuan com a secretari local en una decisió que va ser molt controvertida.

Print Friendly, PDF & Email