Cullera consolida la recuperació del certamen de bandes de cine

L’Ajuntament publica les bases per a participar en la nova edició de l’esdeveniment

La recuperació del Certamen de Bandes de Música de Cinema de Cullera per a l’estiu es consolida. L’ajuntament de Cullera ha obert el termini d’inscripció per a l’esdeveniment musical que tindrà lloc el dissabte 30 de juliol als Jardins del Mercat Municipal.

Les sol·licituds per a participar en ell es podran presentar fins al divendres 8 d’abril inclusivament. Les bandes que ho desitgen hauran de presentar la sol·licitud davant la regidoria d’Activitats Musicals de l’Ajuntament de Cullera via correu electrònic (casacultura@cullera.es ), o bé a través de la seu electrònica de l’ajuntament.

El Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’, també conegut com a ‘Memorial Rafael Talens Pelló’ en honor a l’insigne músic cullerenc, s’ha celebrat de manera anual des de 2010 amb la finalitat de conjuminar la tradicional música bandística amb les bandes sonores cinematogràfiques més conegudes, totes dues fonamentals en el nostre patrimoni cultural. No obstant això, la seua celebració es va vore interrompuda en l’estiu de 2020 per la pandèmia i l’any passat només es va celebrar amb dues societats musicals.

Requisits

Per a poder prendre part en este concurs les bandes de música no poden ser professionals, és a dir, les pertanyents a Conservatoris o Escoles de Música professionals quedaran excloses, així com aquelles que s’hagen agrupat puntualment per a concursar. Així mateix, la banda ha d’estar composta entre 65 i 75 músics i incloure fins a un màxim de huit instruments de corda.

D’altre costat, se seleccionaran tres agrupacions participants. L’elecció es realitzarà mitjançant sorteig entre les bandes inscrites, sempre que hagen superat el nombre de places establides, amb una plaça addicional (també sortejada) per a una banda de reserva.

Pel que fa als premis que es concediran, cada banda participant rebrà una subvenció econòmica de 3.000 euros. Després, de manera addicional, el primer classificat rebrà un premi de 4.000 euros, el segon una dotació de 3.000 euros i el tercer de 2.000 euros. Així, estos premis suposen un gran incentiu perquè les millors bandes del nostre panorama musical participen.

Tradició

La cita consistirà en una única audició en la qual les bandes participants interpretaran els temes seleccionats de manera successiva. A més, per a inaugurar el certamen, a les 21 hores hi haurà una desfilada de les bandes en el qual cadascuna d’elles interpretarà un pasdoble de Talens de lliure elecció.

Posteriorment a la desfilada, les bandes interpretaran el fragment de la banda sonora de la pel·lícula o pel·lícules que hagen triat. La peça anirà acompanyada, de forma sincronitzada, amb el fotograma de la pel·lícula corresponent, la qual tindrà una duració d’entre 15 i 20 minuts.

També s’haurà de tindre en compte que, per a evitar repeticions successives, les bandes sonores que interpreten enguany les bandes participants no podran ser les de l’edició anterior. En aquella ocasió van ser: Star Wars Episodi VII (El despertar de la força) i The Jones Symphony: (Indiana Jones i la calavera de cristall i Indiana Jones i l’última croada).

La celebració d’este certamen, junt amb la resta de festivals i cites musicals, situa a Cullera com tot un referent en el panorama musical nacional, «Cullera és música», assenyala el regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.

Per a consultar totes les bases en detalls es pot accedir a través del següent enllaç:

https://cullera.sedipualba.es/firma/documento.aspx?csv=jqaarvryalyta2jyqel9&modo=abrir

Print Friendly, PDF & Email