Cullera comença a retirar “sombrilles” i cadires buides de les seues platges

Els operaris de la brigada de Cullera, acompanyats de la policia local, han començat avui dijous a les 08.30h. a retirar els para-sols i les cadires que estan buides a les platges de la ciutat. La mesura ha comportat que moltes de les persones que baixen a la platja i deixen cadires i para-sols, com una mena d’espai reservat, no hagen tingut més remei que quedar-se al lloc per a no veure retirades les seues pertinences. Això ha ofert la imatge de molta gent a la vora de la mar a primera hora, una visió poc usual en la platja fins avui, ja que el més habitual era veure una immensitat de para-sols tancats i cadires plegades tot esperant els seus amos que baixaven ja més entrat el matí, però amb el lloc guardat. Una conducta incívica i reprotxable a més d’egoista i patètica.

La retirada dels ensers es desprén de la nova normativa que l’ajuntament de Cullera ha decidit executar sense contemplacions. A més a més, imposarà multes de fins a 750 euros per a aquells que reserven lloc a les platges a primera hora del matí instal·lant el para-sol i abandonant-lo poc després. Aquesta és una mesura que alguns titllen, com a mínim, de controvertida. El regidor de platges de la localitat, Salva Tortajada, va voler explicar la nova situació al·legant que “hi ha gent que instal·la el seu para-sol i se’n va a la compra, la tasca de casa o el que siga. A partir d’avui el que farem serà retirar els para-sols que veiem que fa temps que no tenen ús. Si u deixa el para-sol i està fent ús de la platja, molt bé, però si baixa amb set para-sols dels veïns i després va a casa per baixar cap a les 13:00h doncs no. El que pretenem és això, conscienciar”.

A l’hora de redactar la notícia no es tenia constància de cap sanció imposada, però sí s’han retirat nombrosos para-sols i altres andròmines dels banyistes.

Print Friendly, PDF & Email